Privacybeleid

Bij Printerland hechten wij grote waarde aan uw privacy. Uw persoonsgegevens behandelen wij met de grootste zorg. We houden ons hierbij strikt aan de wettelijke regelgeving die van toepassing is op persoonsgegevens (bijvoorbeeld de AVG). Op verzoek kunt u inzage krijgen in de opgeslagen persoonsgegevens en deze door ons laten wijzigen of verwijderen.

Ook kunt u een verzoek indienen voor het ontvangen van een gegevensexport met gegevens die wij met uw toestemming gebruiken, of kunt u gemotiveerd aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wilt laten beperken. Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in ons privacy-beleid. Het verdient aanbeveling om ons privacy-beleid regelmatig te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.


Klachten
Als u vragen of klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan helpen wij u graag. U krijgt het snelst een antwoord door direct contact op te nemen met info@printerland.nl. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.
 

Welke gegevens zijn bij ons bekend?

Algemene gegevens
Dit zijn gegevens zoals naam, adres, postcode en woonplaats. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling te controleren en te verwerken.

E-mailadres
Via het e-mailadres ontvangt u de order- en verzendbevestiging. Als u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief en deze aanmelding heeft bevestigd, ontvangt u van tijd tot tijd een e-mail met nieuws een aanbiedingen. Als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden. 

Telefoonnummer
Als u kiest voor bestelling op rekening is vermelding van een (vast) telefoonnummer noodzakelijk. Dit nummer dient om uw bestelling tijdens kantooruren te kunnen verifiëren. Uw telefoonnummer wordt niet voor marketingdoeleinden gebruikt.

Uw IP-adres
Wanneer u een bestelling plaatst, slaan wij uw IP-adres op. Dit doen wij ter voorkoming van fraude. 


Verkeersgegevens
Bij elk bezoek aan onze website worden verkeersgegevens opgeslagen. Hiermee hebben wij inzage in bijvoorbeeld het aantal pagina's dat bezocht werd of welke artikelen besteld zijn. Verkeersgegevens zijn niet persoonsgebonden en worden alleen gebruikt om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verhogen.
 

Klantenservice
U kunt met ons bellen, mailen, facebooken en twitteren. Om onze service beter te maken en om te voorkomen dat u meerdere keren hetzelfde verhaal moet vertellen, maken wij aantekeningen die wij bewaren. Telefoongesprekken kunnen worden opgenomen voor trainingsdoeleinden. Dit laten wij u telefonisch weten.

Betaalgegevens
Om uw order te kunnen betalen, maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Wanneer u betaalt worden uw gegevens in onze administratie en bij de bank en betaalservices verwerkt en opgeslagen om de betaling aan uw bestelling te kunnen koppelen.

Fraude
Ter voorkoming van fraude onderzoeken wij ook klantgegevens. Als het moet, geven wij uw klantgegevens door aan de overheid.

Bewaartermijn
Uw gegevens worden bij ons bewaard zolang als nodig om uw bestellingen af te handelen, inclusief garantie. Indien u geen account meer bij ons heeft, dan worden uw gegevens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is deze gegevens langer te bewaren (zoals de fiscale bewaarplicht van 7 jaar).
 

Waarvoor gebruiken wij deze gegevens?

Het doel van het verwerken van deze gegevens is:

Persoonsgegevens

- De verwerking van uw bestelling.
- De bezorging op het door u aangegeven afleveradres. Indien nodig voor het afhandelen van de bestelling, geven wij deze gegevens door aan andere partijen zoals bezorgdiensten of leveranciers die de bestelling namens Printerland afhandelen of leveren.
- U op de hoogte stellen van aanbiedingen en nieuws (indien u zich hiervoor heeft aangemeld).

Verkeersgegevens
- Het bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Beoordelingen
Na het plaatsen van een bestelling is het mogelijk dat u per e-mail benaderd wordt voor het schrijven van een beoordeling. Hiervoor wordt u benaderd door Printerland of door een externe partij waarmee wij samenwerken. Wij delen niet meer dan de noodzakelijke gegevens om u te kunnen benaderen. Met externe partijen is in contracten vastgelegd wat zij met de door ons verstrekte gegevens mogen doen.
 

Veiligheid

Persoonsgegevens zijn bij ons volkomen veilig. Wij slaan deze op op sterk beveiligde servers. Slechts een klein aantal bevoegde medewerkers van Printerland heeft hier toegang toe. Voor deze medewerkers geldt een geheimhoudingsplicht. Om uw gegevens zo goed mogelijk te kunnen beveiligen en om onze serviceverlening te optimaliseren, schakelen wij daar waar nodig ook andere partijen in.

Derden
Uw gegevens worden nooit verkocht aan derden. Uitsluitend bij overschrijding van de gehanteerde betalingstermijn kunnen deze gegevens ter beschikking worden gesteld aan door ons gecontracteerde incassobureaus. Indien uw bestelling direct vanaf onze leverancier naar u wordt gestuurd, geven wij uw (adres)gegevens door aan de leverancier en de bezorgdienst. Bezorgdiensten waarmee wij mee samenwerken hebben toegang tot uw gegevens indien dit nodig is voor het afhandelen en bezorgen van de bestelling.
 

Cookies

Printerland maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Dit doen wij om uw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken. Zo zorgt een cookie ervoor dat u niet elke keer opnieuw hoeft in te loggen, dat uw winkelwagentje bewaard blijft en dat uw voorkeuren bekend zijn.

Cookies zijn er dus vooral om uw ervaring als bezoeker aan Printerland te verbeteren. Maar wat zijn cookies eigenlijk? Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw apparaat (computer, telefoon of tablet) worden opgeslagen. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website te laten functioneren. Als u deze niet accepteert, kunt u onze website niet gebruiken. Andere cookies zijn bedoeld voor analytische doeleinden en helpen ons om onze services te kunnen verbeteren. Weer andere cookies kunnen marketingdoeleinden hebben en helpen ons om de vindbaarheid en advertenties rond onze producten te optimaliseren. Alles bij elkaar zorgen de cookies ervoor dat Printerland steeds beter wordt.

Printerland gebruikt:

- Functionele cookies (deze zijn essentieel voor de werking van onze website)
- Analytische cookies (deze geven ons statistieken over het websitegebruik en bezoekersgedrag, op anonieme basis)
- Marketing cookies (deze geven ons inzicht in de resultaten van advertenties)
 
Cookie:
 
Functie:
 
Bewaartermijn:
 
Categorie:
 
cpid
 
load balance
 
1 dag
 
functioneel
 
welcome cookie
 
Vaststellen nieuwe bezoekers
 
10 jaar
 
functioneel
 
session
 
Winkelwagen functionaliteit 
 
2 jaar
 
functioneel
 
_gid, _ga, _gat
 
Google Analytics
 
1 dag/2 jaar/1 min
 
analytisch
 
_uetsid
 
Bing Ads
 
30 minuten
 
marketing
 
msuuid 
 
Marin Ad tool gebruikt geanonimiseerde data om advertenties te beheren en te analyseren of een bestelling is geplaatst via een advertentie.
 
1 jaar
 
analytisch
login_service_login_newrelic_
com_tokens, TSNGUID, ajs_group_id, _ga, intercom-lou-cyym0u3i, login_idle_session_timeout, optimizelyEndUserId, ajs_user_id, nr_zd_logged_in, JSESSIONID, ajs_anonymous_id, intercom-session-cyym0u3i
Fouten op de website opsporen

 
Divers: sessie tot een paar jaar
 
analytisch
 
rbn_* Inzicht geven op het gebruik van de klantenservice.
 
einde sessie
 
functioneel
 
operatorResponded / chatStartedTimeStamp
 
Het monitoren van een chatgesprek met de klantenservice
 
einde sessie
 
functioneel
 
name, shopperemail

 
Registreren van naam en email tijdens een chatgesprek, zodat terugkoppeling mogelijk is
 
einde sessie

 
performance

 
Gegenereerd op basis van de GUID De staat van het chatwindow opslaan. einde sessie performance
Microsoft Appliciation Insights
Anonieme statistieken bewaren, zodat de klantenservicetool optimaal kan functioneren.
 
Divers functioneel
_fbp, _fr, m_pixel_ratio, presence, sb, wd, xs, datr, c_user, act, s, p, pl, dpr Deze cookies zijn afkomstig van Facebook Ads en helpen ons om relevante en persoonlijke advertenties te tonen.  Divers: sessie tot 2 jaar marketing


Als u nog vragen heeft over ons privacybeleid of over de cookies, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0318-270270 of via het e-mailadres info@printerland.nl.

 
Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie: privacy voorwaardenAkkoord